Team

De Groene Zee is tot stand gekomen door een team van enthousiaste duikfanaten.

Georgina Wiersma is schrijfster en publiceert regelmatig artikelen over duiken en reizen. Ze heeft wereldwijd gereisd en gedoken, maar duikt nog altijd graag onder in Zeeland. In dit boek deelt ze haar passie: de schoonheid van onze zeeën laten zien aan zoveel mogelijk mensen.

Peter Verhoog is Nederlands bekendste onderwaterfotograaf en werkt zowel voor wereldwijd actieve organisaties als zijn eigen organisatie, de Dutch Shark Society. Hij is ook betrokken bij een project van het Wereld Natuur Fonds: Haaien en roggen (volop) terug in de Noordzee.

www.peterverhoog.com

In 1997 begon hij met duiken en sindsdien maakt hij zich sterk voor de duiksport en de promotie daarvan. Naast het runnen van één van de grootste duikwinkels in Nederland, was hij zeer actief voor duiksport brancheorganisaties zoals Duikvak en Hiswa. Tevens was hij oprichter van de Duikkrant, de voorloper van DuikMagazine, welke in 2012 is overgenomen door het blad Duiken.

www.langmuur.nl

Tijdens een reis door Mozambique in 2005 raakte ze in de ban van de wonderbaarlijke onderwaterwereld. Eenmaal thuisgekomen heeft ze haar duikbrevet gehaald en was de duikpassie geboren. Ze heeft meerdere artikelen geschreven voor Duikmagazine en Duiken. Mede-eigenaar en drijvende kracht achter Dive Post en Diveoutlet.

Ondernemerscoach en trainer te Zierikzee. Natuur- en Oosterscheldegids. Medeoprichter en bestuurslid Stichting de Oosterschelde. Fervent duiker en liefhebber van de onderwaterwereld met name schelpdieren.

Als gebrevetteerde Rescue diver begon ik te fotograferen in 2004 en heb een passie in het Macro wereldje. Elke foto start met een idee en met de nodige grondige voorbereiding. Zoeken naar nieuwe vormen en ideeën maken duiken  altijd boeiend in mijn onderwaterwereld. Zeeland is dan ook mijn tweede thuis wat duiken betreft, samen met mijn vrouwtje Christ’l waarmee ik samen al 1600 gelogde duiken heb gemaakt in verschillende werelddelen. 

Uit Mechelen (BE) afkomstig, reeds 25 jaar duiker en al vele jaren gepassioneerd onderwaterfotograaf. Zijn eerste duiken waren in de binnenlandse meren, maar al vlug bracht hij elke zondag in Zeeland door. In 2000 nam hij aan wedstrijden deel en sindsdien behaald hij de ene na de andere internationale bekroning. Eén flits, één fractie van een seconde heeft hij slechts nodig om zijn fantasie vast te leggen in een gevoel dat mensen kan raken.

www.fsfotografie.be

CMAS 3*Instructeur bij NELOS vzw en is sinds 2003 hoofdredacteur van het duikmagazine Hippocampus (het NELOS-Bondsblad). Op 16-jarig leeftijd (in 1979) werd hij passioneel geboeid door de duiksport, met een opmerkelijke interesse voor de onderwaterbiologie. Bij gebrek aan geschikt fotomateriaal voor het magazine en het NELOS-cursusmateriaal startte ik in 2001 met onderwaterfotografie.

Fascinerend, zo kan je het onderwaterleven best noemen. Ruim 20 jaar ben ik als sportduikster hierdoor geboeid in binnen- en buitenland. Veel plezier beleef ik aan de onderwaterfotografie door het zichtbaar maken van de prachtige natuur onder de waterspiegel. Zowel het zoute- als het zoete water in Nederland kan mij behoorlijk bezig houden.

www.jannybosman.nl

Een ervaren duiker en gedreven natuur en onderwaterfotograaf. Omdat het onderwaterleven bij het grote publiek nog redelijk onbekend is, vindt ze het van belang dat haar foto's worden gebruikt voor educatieve doeleinden! En hoopt hiermee een bijdrage te kunnen leveren tot de bescherming van het kwetsbare onderwaterleven. Ze is een groot voorstander van het beperken van de visserij, door alle paaigronden te beschermen. In haar overtuiging zal uiteindelijk iedereen daarvan profiteren! 

www.onderwaterfilm.nl

Marco begon met duiken in 1999 en raakte al snel verslingerd aan onderwaterfotografie. Marco werd in de afgelopen jaren 3 maal Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. In 2013 nam hij voor Nederland deel aan het WK in Cuba en won daar een zilveren plak met zijn groothoekfoto. In mei 2015 won hij een gouden plak op het WK in Nederland! Marco is eigenaar van Onderwaterhuis.NL en maakte dus echt van zijn grote hobby en passie zijn beroep.

www.marcoheesbeen.com

In 1975 begonnen met duiken en fotografeert sinds 1982 onderwater. In 2006 is zij overgestapt van analoge op digitale fotografie. Zij heeft over de hele wereld duikgebieden bezocht en publiceerde haar foto’s in diverse tijdschriften. Met haar multimedia shows heeft zij nationaal en internationaal diverse prijzen gewonnen. Zij is lid van Berlin UW-Foto, een groep Berlijnse onderwaterfotografen en –filmers. In het project Pool Position heeft zij zich gespecialiseerd in modelfotografie in een zwembad.

www.angelikahonsbeek.com

Eigenaar van Goofy Aqua Video Underwater Images heeft 14 jaar duikende filmervaring en is actief voor verschillende professionele TV en filmprojecten. Omdat hij zelf films maakt, kan hij u verrassen en inspireren betreffende de sequenties die u nodig heeft. Zijn Documentaire ‘Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas’, over de ontstane biodiversiteit tussen Rotterdam en Gouda, gaat zijn bioscoop première op het Wildlife Film festival Rotterdam (WFFR) in 2017 beleven.

www.goofyaquavideo.com

Vogelaar in hart en nieren. Sinds begin jaren tachtig gefascineerd door vogeltrek, met name van kust- en zeevogels. De stap van de zeetrektelpost in Bloemendaal aan Zee naar de Noordzee en Atlantische Oceaan was onvermijdbaar. Dat hobby werk werd ook. Sinds een jaar of tien werkt Steve bij Wageningen Marine Research aan zeevogels en zeezoogdieren. Bij trips op of boven zee gaat er altijd een camera mee.

Home.kpn.nl/geelh023 

Hij begon in 1982 met duiken en raakte pas echt verslaafd toen hij dat in 1991 ging combineren met fotografie. Blijft zich verwonderen over de kleur, structuur, leven en licht in zowel het Zeeuwse water als in de tropische zeeën waar de keuze aan onderwerpen eindeloos lijkt. Voorkeur voor macro en landschappen. Hoofdredacteur van Onderwatersport Magazine, het blad voor duikers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond.

www.in2thedeep.com